Hoppa till sidans innehåll

Finalskottet

03 JUL 2019 15:49
Caroline Törnvall & Lasse Oppegaard segrade
  • Uppdaterad: 03 JUL 2019 15:49

I söndags avgjordes Finalskottet i Ununge. Vilken gång i ordningen har vi inte koll på just nu men de senaste 15 åren har den i alla fall gått i Ununge. I år kom bara 20 skyttar till start vilket var lite sämre än väntat. En nyhet för liggskyttarna var det hade tillkommit en tioskottsserie för att det skulle bli mer flyt i tävlingen. Tävlingen är ju en utslagningstävling men av en slump blev det tio liggskyttar och tio ställningsskyttar så någon utslagning blev det inte i första stadiet.

Liggskyttarna var först ut och efter en spännande särskjutning gick fem man vidare. Precis som för ståendeskyttarna kortas skjuttiden för varje skytt som blir utslagen. Till sist var det Åke Arbrink och Loppan kvar, ett skott på 15 sekunder. Loppan tog om två gånger och avslutade med en 10,9! Helt suverän avslutning som inte Åke kunde matcha.

Nu återstod ställningsskyttarnas avslutande ståskott. Fem skyttar kvar och däribland tävlingens meste segrare, Sture Tibblin. Inte helt oväntat stod han kvar tillsammans med tävlingens enda kvinnliga deltagare, Caroline Törnvall. Efter ytterligare ett särskjutningsskott stod Caroline som segrare, hennes bästa placering då hon varit tvåa som bäst tidigare.

Resultat

Skribent: Stefan Lundqvist
Epost: This is a mailto link

.

Vill du börja skjuta?

Tävlingskalendern

 

Vill ni ha era inbjudningar, resultat eller tävlings-rapporter publicerade på hemsidan så skicka ett mail till This is a mailto link (Pistol), This is a mailto link (Gevär), This is a mailto link (Övriga).

 

 

 Ungdomsrådet StSF

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link