Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kenneth

Tores Majkringla

07 MAJ 2019 23:56
Kylig säsongsstart i Södertälje
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2019 23:56

Det var kallt i skjuthallen på Källtorpsbanan i Södertälje i lördags. Det påverkade nog deltagarantalet, som stannade vid 20, och troligen några resultat också.

Margaretha Ottosson, Bromma-Solna, var överlägsen bland ställningsskyttarna. Från i år slipper hon ju ståskotten (klass 55 skjuter knä i stället). Maggan sköt 190 + 192.

Tävlingens bästa ligganderesultat, 387 p, sköts av tre skyttar och särskiljning fick tillämpas. Amanda Göranson, Södermalm o Liljeholmen, utsågs till bästa liggandeskytt oavsett klass efter att ha skjutit fina 197 p i andra omgången. Per-Erik Andersson, Norrköping, fick nöja sig med vinsten i klass KLÖ. Sonen Marcus Heinemark blev helt utan pris.

Plaketterna till dagens bästa skytt i liggander respektive ställning gick till:
Liggande
  • Guld  Amanda Göranson 387
  • Silver  Per-Erik Andersson  387
  • Brons  Marcus Heinemark  387
Ställning
  • Guld  Margaretha Ottosson  382
  • Silver  Göran Berkelund  372
  • Brons  Mikael Nilsson  349

Resultat Tores Majkringla

Nya Stockholmsserien

Detta var första deltävlingen i Nya Stockholmsserien. Just nu har vi bara fyra planlagda deltävlingar, men jag hoppas att det blir en Hacksjön Open i år också.

Det är ju tre pokaler det tävlas om. Två av pokalerna kan komma att erövras för alltid i år; I klassen Liggande med rem har Amanda Göranson två inteckningar, och hon är i delad ledning i årets tävling. I klassen Ställningar har även Margaretha Ottosson två inteckningar, och hon har ju även tagit en klar ledning i årets tävling.

Den tredje pokalen, Juniorer med stöd, vann Helga Konokotina sin första inteckning 2018, och hon har ledningen i årets tävling.

Ställningen i Nya Stockholmsserien

Skribent: Kenneth Hagenstam
Epost: This is a mailto link

.

Vill du börja skjuta?

Tävlingskalendern

 

Vill ni ha era inbjudningar, resultat eller tävlings-rapporter publicerade på hemsidan så skicka ett mail till This is a mailto link (Pistol), This is a mailto link (Gevär), This is a mailto link (Övriga).

 

 

 Ungdomsrådet StSF

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link