Hoppa till sidans innehåll

Vill Du börja skjuta?

2017-09-26 20:39
Kommer det nya skyttar och skytteintresserade till din förening? Har det ökat på senare tid? Har ni tid över för nya skyttar?
  • Uppdaterad: 2017-09-26 20:46

Sedan en tid tillbaka så har ni säkert sett att vi har ett kontaktformulär på hemsidan. Där fyller den intresserade i Namn, Ålder, Intressegren samt Postnumret. Alla som anger GEVÄR kommer till mig. Jag skickar ett allmänt hållet svar och avslutar med hur man hittar den förening som är närmast geografiskt ELLER utifrån något speciellt angivet önskemål. 

Ibland tipsar jag direkt till en enskild förening. De allra flesta frågor får vi från boende i Stockholm som tätort. Då blir det att hänvisa till Lidingö, Södermalm & Liljeholmen, Bromma-Solna, Nacka-Saltsjöbaden, Amatör, Botkyrka osv. Det jag hoppas är, att ni i föreningarna sedan svarar när de intresserade kontaktar er via er registrerade föreningsadress. Vi märker i andra sammanhang att så inte är fallet, det verkar inte som e-postadressen läses av. Där hoppas vi på en förbättring.

Det vi också hoppas är att ni har kapacitet, intresse och ledare för att ta emot intresserade. Ofta är det faktiskt vuxna som anmäler intresse för gevärsskytte. En bra inkörsport är ju faktiskt luftgevär, det går ju att sitta med stöd och skjuta. Och det är ju faktiskt en klass som finns redan. På sikt kanske detta är det nya populära breddskyttet?

En stor hjälp i rekryteringen kan också Idrottsdagen i Hagaparken ha varit. Ingen förening utöver Bromma-Solna representerade stockholmsområdet. Javisst, Stockholmspolisen deltog men visade pistolskyttet. Detta kan också ha bidrag till att det dyker upp förfrågningar, i detta fallet från barn och ungdomar. På Bromma-Solnas första lufgevärsträning för säsongen kom det 40 ungdomar. Några tack vara Hagaparken. Många dock från korthållet. Där har nämligen många nya inkommit efter sommaren tack vare detta kontaktformulär.

Om någon förening har några speciella önskemål avseende nybörjare och prova-på-skyttar så får ni gärna berätta det för oss. Då kanske vi kan få mer precisa tips till de intresserade redan i det första mailsvaret på intresseanmälningarna. 

Skribent: Ulf Ingmansson
Epost: This is a mailto link

.

Vill du börja skjuta?

Tävlingskalendern

 

Vill ni ha era inbjudningar, resultat eller tävlings-rapporter publicerade på hemsidan så skicka ett mail till This is a mailto link (Pistol), This is a mailto link (Gevär), This is a mailto link (Övriga).

 

 

 Ungdomsrådet StSF

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link