Hoppa till sidans innehåll

FÄLT SM 2017TILL VÄNSTER finns ett menyträd där man kan välja vilket innehåll man vill se.

 

Kalixskytt favorit vid SM i fältskytte

När SM i fältskytte avgörs i Kungsängen utanför Stockholm i helgen får Kalix-skytten Leif Sandberg gälla som favorit. Leif har under året visat stor säkerhet i både själva skyttet och i bedömningar av vind och avstånd, vilket har inneburit idel toppresultat från hans sida.

Normalt avgörs tävlingen på våren, men problem med tävlingsmark innebar att tävlingen i år flyttades till hösten. Totalt 223 skyttar från hela landet kommer att bjuda upp till kamp på Livgardets skjutfält i Kungsängen.

Tävlingen lär bli mycket jämn och en annan som vill bjuda upp till kamp är bl a dalmasen Olle Gabrielsson från Rommehed, som är något av en allroundskytt. Han behärskar de flesta skyttegrenar och finns oftast med i den absoluta toppen.

Smålänningen Anders Petersson från Älmhult lär också vara med i striden om medaljerna. Taggad efter en fin skjutning vid årets Nordiska Mästerskap i Danmark då han blev bäste svensk i den hårda konkurrensen.

Banläggaren Åke Arbrink har lovat en hård men rättvis bana och det är säkert många av deltagarna som ser detta som årets höjdpunkt.

 

Uppdaterad: 2017-10-25 15:50
Skribent: Johan Berken

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link