Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av träningsdag 2 hos Bromma-Solna

02 MAR 2017 22:19
Tisdag förra veckan var Ungdomsrådet på träningen nere hos Bromma-Solna och tränade med deras fenomenala ungdomar. Erfarenheterna på skyttarna varierade från flera år till några gånger, vilket gjort arbetet att anpassa träningen extra spännande.
  • Skapad: 02 MAR 2017 22:19

En skytt fokuserade på att få in en stabil grundställning med hjälp utav några punkter från ”checklista stående”. Med hjälp av den kan vi lätt synliggöra punkter att fokusera mer på och vissa som man kanske glömmer bort att tänka på när man tar ut sin grundställning. Vi testade olika fattningstekniker med skytten från benens position till bakkappan och inlyften. Väldigt variterande, men utan en bra grundställning kan vi inte fördjupa våra kunskaper inom skyttet.

En annan skytt fokuserade mer på andning avfyrning där vi observerade noga hur skytten gjorde som ”vanligt” och hur skytten gjorde efter instruktioner av oss ledare. Andningen är speciellt viktigt för att hålla lugnet och göra en stabil och kontrollerad avfyrning. Vi testade olika tekniker efter andningen att göra kontrollerade avfyrningar enligt det diagram som finns i dokumentet ”andning och avfyrning”.  Att överdriva övningen med flera sekunders eftersiktning tillför att om skytten har 0.1 sekund eftersiktning innan övningen, och efter siktar flera gånger med t.ex. 5 sekunder så känns det inte lika konstigt att eftersikta i 2 sekunder fast det är mycket mer än vad skytten gjorde innan övningen. Man kan aldrig få för mycket av detta moment inom sin aktiva skjutkarriär.

Den tredje skytten som har varit med på alla våra träningsdagar det senaste året, har ändrat mycket utrustning som stativ, skyttekläder, nytt gevär som vi självklart hjälper till med. Så vi lät skytten självmant ta hjälp utav oss och när vi såg någonting speciellt så tog vi tag i det. Detta tillfälle behövdes en effektivisering ske kring laddningen då skytten behövde böja vänster knä och nästan flytta hela höger benet för att nå fram till geväret. Så omplacering av stativet och lite tips och tricks när det kommer till att ladda bekvämare och effektivare fick vi klura ut tillsammans. Ett moment man kanske inte tänker så mycket på men faktiskt kan vara skillnaden mellan att behålla skjutställningen eller inte. Vi gjorde även lite korrigeringar till ställningen som var lite för bredbent vilket gjorde att skytten tappade balansen väldigt lätt.

Avslutningsvis så körde vi ”stafettskytte” som finns snart som pdf här på sidan. Vi har skrivit mer utförligt om den leken i tidigare inlägg. Denna gång hade vi inte så mycket tid kvar av träningspasset så vi körde 20 totala skott och 2 vändor stapling av 5 skott.

Skyttarna gjorde en enorm prestation med fantastiska resultat!

Tack återigen Bromma-Solna för att ni ville ha oss hos er!

Vill din klubb att vi kommer ut till er så tveka inte att höra av dig till oss på Stockholms Ungdomsråd! Vi finns här för alla skyttar oavsett ålder! 

Skribent: Elinor Engström
Epost: This is a mailto link
 

Vill du börja skjuta?

Tävlingskalendern

 

Vill ni ha era inbjudningar, resultat eller tävlings-rapporter publicerade på hemsidan så skicka ett mail till This is a mailto link (Pistol), This is a mailto link (Gevär), This is a mailto link (Övriga).

 

 

 Ungdomsrådet StSF

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link