Hoppa till sidans innehåll

Skyttekort


Skyttekortet är en grundläggande skytteutbildning för medlemmar i Svenska Skyttesportförbundet. Vid tävlingsdeltagande krävs att skyttar inom samtliga grenarna innehar skyttekortet från och med det år man fyller 15 år.

Utbildningen kan med fördel genomföras som studiecirkel och anordnas av föreningen i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Möjligheten finns även att genomföra utbildningen i kursform.

När utbildningsdelen är klar genomförs en examination som består av en teoretisk och en praktisk del. För detta finns särskilda examinatorer i varje distrikt. 

Efter godkänd examination tilldelas man under tiden att provet skickas in för registrering i det centrala registret ett ”Tillfälligt Skyttekort”. Detta gäller ca en månad från provtillfället.

Provavgiften 50 kr betalas in på SvSF:s bankgiro 834-7718.
För att skyttekortet ska kunna utfärdas måste skytten finnas med i föreningens IdrottOnline medlemsregister. Det riktiga skyttekortet kommer sedan att skickas till föreningen, som noterar kortnummer innan det lämnas till personen i fråga.

Du som önskar ha tävlingslicens i pistol behöver inte ta SvSF:s skyttekort om du redan har pistolskyttekort via SPSF. Men vi behöver se att du har skyttekortet, så skicka därför en bild eller fotostatkopia av kortet till oss via mail eller post, i samband med att du ansöker om tävlingslicens.

Uppdaterad: 05 AUG 2016 09:55 Skribent: Lars Grenius
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link