Hoppa till sidans innehåll

FÄLT SM 2017TILL VÄNSTER finns ett menyträd där man kan välja vilket innehåll man vill se.

Vi har nu avslutat SM och denna gång gick det åt 122 funktionärer för att genomföra tävlingen. Vi kan ju nämna banläggare Åke Arbrink, som hade räknat ut att det skulle regna lite smått på lördagen för att vässa till det, och blåsa så där lagom på Söndagen(10m/s), samt tävlingsansvarig Johan Berken, som två stora utropstecken. Tävlingssekreterare Klas Gustafssons såg sedan til att det vart som det vart tänkt med alla skyttar. Tillkommer 119 personer till !
Det kommer att skickas ut en prel. resultatlista från Klas G under kvällen. En officiell lista i PDF format läggs upp på SM-sidan imorgon. MÅNGA bilder kommer att läggas upp inom kort, länk till dem kommer att finnas på hemsidan, och här. Även nån liten filmsnutt. Hittar man sedan någon bild som man önskar i högupplöst format kontaktar man undertecknad.
SM 2018 går i Västergötland, bara att börja träna !

 

 - - - - - - - -

Kalixskytt favorit vid SM i fältskytte

När SM i fältskytte avgörs i Kungsängen utanför Stockholm i helgen får Kalix-skytten Leif Sandberg gälla som favorit. Leif har under året visat stor säkerhet i både själva skyttet och i bedömningar av vind och avstånd, vilket har inneburit idel toppresultat från hans sida.

Normalt avgörs tävlingen på våren, men problem med tävlingsmark innebar att tävlingen i år flyttades till hösten. Totalt 223 skyttar från hela landet kommer att bjuda upp till kamp på Livgardets skjutfält i Kungsängen.

Tävlingen lär bli mycket jämn och en annan som vill bjuda upp till kamp är bl a dalmasen Olle Gabrielsson från Rommehed, som är något av en allroundskytt. Han behärskar de flesta skyttegrenar och finns oftast med i den absoluta toppen.

Smålänningen Anders Petersson från Älmhult lär också vara med i striden om medaljerna. Taggad efter en fin skjutning vid årets Nordiska Mästerskap i Danmark då han blev bäste svensk i den hårda konkurrensen.

Banläggaren Åke Arbrink har lovat en hård men rättvis bana och det är säkert många av deltagarna som ser detta som årets höjdpunkt.

 

Uppdaterad: 13 DEC 2017 13:09 Skribent: Johan Berken

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: office@stockholmssky...