Hoppa till sidans innehåll

Livgardet


Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med många och vitt skilda uppgifter – från ceremoniverksamhet och säkerhetstjänst till att förbereda personal inför internationella insatser. Förbandet är även ett av världens äldsta aktiva förband med en historia som sträcker sig tillbaka till år 1521. 

Totalt arbetar över 1 300 personer på Livgardet. Verksamheten leds från Kungsängen där det även bedrivs en bred internationell kursverksamhet med mötesdeltagare från hela världen. Livgardet är en av de största arbetsgivarna i Upplands-Bro kommun och en stor ungdomsarbetsgivare. 

Livgardets blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt. Men det finns även många andra unika kompetenser på Livgardet. Bland annat utbildar förbandet militärpoliser och soldater som arbetar med att upptäcka, motverka och bekämpa olika typer av säkerhetshot. Närheten till Stockholm och behovet av att kunna skydda huvudstaden i händelse av krig har gjort att Livgardets soldater och officerare blivit specialister på strid i bebyggelse. Läs mer på webben och facebook.

Livgardet önskar alla tävlande och deltagare varmt välkomna till Fält-SM 2017 !

 
Soldater ur Livgardets 12:e motoriserade skyttebataljon under övning 2015. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten

150831_7bat_AÖ15_Striden 503_2_SM

Uppdaterad: 08 OKT 2017 19:55 Skribent: Ulf Ingmansson

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link