Hoppa till sidans innehåll
Foto: Josefin Warg/Svenska Skyttesportförbundet

En skyttevän och ledare har somnat in

12 JAN 2021 22:06
Efter en kort tids sjukdom somnade tyvärr vår Grenledare för K-pist och skyttekamrat Hans Wahlgren in några dagar efter jul.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2021 22:06

Jag fick veta att han var sjuk i somras där han berättade att det var obotligt. Vi hade sedan kontakt under hösten och pratade om skyttet och annat. Han lämnade bland annat över dokument och instruktioner. Jag lovade att försöka hjälpa till med de administrativa delarna han tidigare skött i Rosersberg och förbund.

Så sent som i november satt vi på hans uteplats och pratade minnen. Han var ganska tärd då men ändå lite glimt kvar i ögonen. Jag minns att jag ringde Jari på hemväg och sa att ”det var nog sista gången jag såg Hans” och så blev det tyvärr.

Många av er kände honom längre än mig men här är några minnen jag har. Jag kom i kontakt med honom på ett SM i Jönköping tidigt 90-tal då jag tävlade för Eksjö Skyttegille. Jag skulle flytta till Stockholm och sökte ny klubb. Jag frågade Stenberg om förslag och han nämnde Sten Bredemo och Hans Wahlgren. Båda två härliga skyttekaraktärer och det blev Rosersberg för min del ihop med Hans och alla andra.

Vi åkte sedan land och rike runt i hans gamla Volvo och tävlade flitigt med blandad framgång men alltid med humöret på topp. Hans skötte under lång tid det mesta i administrations och tävlingsväg för Rosersberg och Stockholm med den äran.

En av skyttekarriärens höjdpunkter var när Hans tog Brons på K-pist SM i Fält som avhölls i  Karlstad 2010. Hans på prispallen vid K-pist SM i Fält Karlstad 2010.

Begravningen äger rum den 14/1 och vill ni lämna bidrag så skickar ni en slant till Cancerfonden.

 

Vila i frid Skyttekompis!

 

Stockholms skyttar genom Ulf Nilsson Rosersbergs SKF

 

Skribent: Lennart Pree
Epost: Adressen Gömd

.

Vill du börja skjuta?

Tävlingskalendern

 

Vill ni ha era inbjudningar, resultat eller tävlings-rapporter publicerade på hemsidan så skicka ett mail till This is a mailto link (Pistol), This is a mailto link (Gevär), This is a mailto link (Lerduva/Viltmål).

 

 

 Ungdomsrådet StSF

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: office@stockholmssky...