Hoppa till sidans innehåll

Hemmabane SM Luftgevär

31 OKT 2020 18:50
Lördagen den 31 oktober avgjordes Nationella SM Luftgevär stående och sittande, på respektive hemmabana. 21 Stockholmsskyttar deltog.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2020 18:50

I Stockholmsområdet sköt vi tävlingen på fyra platser. Bromma Solna hade 11 skyttar som sköt i Parkskolan, Södermalm & Liljeholmen hade en skytt som sköt i Midsommarkransens Gymnaisium, Tyresö hade en skytt skom sköt i hemmahallen och på Botkyrka Skyttecenter var det 8 skyttar från Botkyrka och Stockholms Amatör som sköt.

Grundomgången avgjordes under förmiddagen och sen var det väntan till 13.30 innan vi fick klart för oss hur många Stockholmare som gått till respektive final.

Två  klasser toppades av Stockholm och det var Junior Stående med Lovisa Bjare som sköt 399 poäng och Veteran Sittande med Magnus Rydén på 425,5poäng.

Till final gick de 20 främsta i respektive klass och vi fick med totalt 14 finalskyttar från distriktet vilket får anses som bra.

Finalen sköts med 10 skott som decimaltolkades och här får man nog räkna ett nytt inofficiellt SM rekord i klass Veteran sittande då Magnus Rydén fick 107,5 vilket ger totalt 433,0 poäng

Solklar seger med över 2,2 poäng.

Även juniorerna stod för medaljer idag. Lovisa Bjare vann klassen på fina 503,5 poäng och Amanda Göranson tog bronset med 498,2 poäng. För övriga resultat hänvisas till IndTa samt Stockholmsskyttarnas prestationer som finns under Stockholms resultatservice på hemsidan

Då skjutningen genomfördes på flera platser följer bilderna nedan:

Amanda Göranson Brons Junior Stående

Botkyrkas finalister med Lovisa Bjare Guld Junior Stående i förgrunden

Bronsmedaljören Amanda Göranson

Fyra av finalisterna i Botkyrka med Lovisa närmast kameran

Skribent: Lennart Pree
Epost: Adressen Gömd

.

Vill du börja skjuta?

Tävlingskalendern

 

Vill ni ha era inbjudningar, resultat eller tävlings-rapporter publicerade på hemsidan så skicka ett mail till This is a mailto link (Pistol), This is a mailto link (Gevär), This is a mailto link (Lerduva/Viltmål).

 

 

 Ungdomsrådet StSF

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link