Hoppa till sidans innehåll

Karlbergs skjutbana färdig

21 APR 2020 10:25
Äntligen har vi fått en inomhusskjutbana på 50 m
  • Uppdaterad: 21 APR 2020 10:25

Efter flera års försök och förhandlingar med Militärhögskolan Karlberg har vi äntligen kommit i mål.

Vi började så smått att skjuta för ett år sedan men sen satte diverse orsaker stopp för aktiviteter under hösten då Karlberg fylldes med kadetter och lokalen behövdes för annan verksamhet. Samtidigt pågick inköp av modern SIUS-anläggning via bidrag från A-B Förbund och när allt var på plats, nytt skjutbanetillstånd och brukaravtal underskrivet så kunde vi installera anläggningen.

Onsdagen den 15 april gjordes slutmonteringen och anläggningen provsköts.

Åke A fick nöjet att testa samtliga 8 tavlor med provskott och det blev en 10,9 som bästa skott.

Första provskottet Karlberg

 

Målen monterade i rullvagnar så vi lätt kan ta fram dem och montera när vi ska träna. I början kommer vi kunna använda banan under kvällstid måndag till fredag 18:30 till 22.00, men vi hoppas också kunna arrangera helgträning längre fram. I och med att skjutbanan ligger inom militärt skyddsormråde, krävs att vi följer militärens regler, dvs att det alltid ska finnas godkänd skjutledare och att vi behöver besöksanmälas. I skrivandes stund har en person genomgått utbildningen och kan leda träningarna och det är undertecknad. Vill du komma med och träna är du välkommen att maila mig på  This is a mailto link så ser jag till att du får inbjuda till träningarna.

Så fort vi är förbi Coronabegränsningarna som införts ( tidigast 10 maj 2020) så kommer jag maila ut förslag på träningsdagar och då kan ni som är sugna på att skjuta höra av er.

Karlberg Lennart

Stort tack till Sture T, Kent W och Åke A som hjälpt till med monteringen

 

Skribent: Lennart Pree
Epost: Adressen Gömd

.

Vill du börja skjuta?

Tävlingskalendern

 

Vill ni ha era inbjudningar, resultat eller tävlings-rapporter publicerade på hemsidan så skicka ett mail till This is a mailto link (Pistol), This is a mailto link (Gevär), This is a mailto link (Övriga).

 

 

 Ungdomsrådet StSF

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link