Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kenneth

Nationella JSM på hemmabana

14 SEP 2020 09:04
Josefin Löfgren, Järfälla, bäst individuellt med en fjärdeplats. Andraplatser i förbundslagtävlingarna.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2020 09:04

Nationella JSM skulle ha ha avgjorts i Eskilstuna i helgen men ställdes in. Piteå Skf ordnade istället ett JSM på hemmabana. Under lördagen avgjordes grenarna på 300 m utan något deltagande från Stockholmsskyttar. Under söndagen var det 50 m som gällde och då deltog fyra skyttar på Grimsta skjutbana.

Det var mycket besvärliga vindar (6-9 m/s) och mot den bakgrunden var det mycket bra resultat som sköts. Vi började med liggandemästerskap och där var Josefin Löfgren, Järfälla, bäst i både grundomgång och final. Hennes 340 p räckte till en fjärdeplats i landet, endast en poäng från pallen. Officiellt blev Mathilda Gustafsson, Bromma-Solna, näst bäst placerad på plats 12 med sina 335 p. Theodor Ekstam fick ihop en poäng mer, efter en bra final, men i efterhand fick vi veta att det krävdes 192 p för att delta i finalen så till den var Theodor inte kvalificerad.

I förbundslagstävlingen slutade Stockholm tvåa, efter Skåne. I laget sköt Josefin 194, Mathilda 192 och Theodor 191.

Nästa gren var ställningar och det var bara Mathilda som sköt. Med 311 poäng slutade hon på plats 11. 

Tredje grenen var korthåll fält från skjutbana. Korta skjuttider och växlande vind är ju ingen bra förutsättning, men alla deltagarna träffade bra. Den enda riktiga missen var att León Wennerholm 30 minuter innan tävling blev övertalad att skjuta höga knä istället för sittande som han tränat - det blev en nolla på knämålet för León. Josefin sköt fullt i knä, men tappade en i liggande och blev bäst placerad på plats 10 med 41 träff (29 innerträff). Mathilda tappade sin enda träff i knä och slutade på plats 11 med 41 (27). Theodor tappade en i knä och en i liggande och slutade på plats 13 med 40 (29). Och León tappade bara en i liggande, men med nollan i knä blev det placering 26. Han sköt 35 (24).

I förbundslagstävlingen slutade Stockholm tvåa endast en träff efter Västerbotten. I laget sköt Josefin, Mathilda och Theodor. 

Resultat

JSM Korthåll liggande

JSM Korthåll ställningar

JSM Korthåll fält

Skribent: Kenneth Hagenstam
Epost: This is a mailto link

.

Vill du börja skjuta?

Tävlingskalendern

 

Vill ni ha era inbjudningar, resultat eller tävlings-rapporter publicerade på hemsidan så skicka ett mail till This is a mailto link (Pistol), This is a mailto link (Gevär), This is a mailto link (Övriga).

 

 

 Ungdomsrådet StSF

Postadress:
Stockholms Skyttesportförbund
Per Jonasson, Björsta 31
148 91 Ösmo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link